Temporada 2018-2019

Els Miserables

Els Miserables  és un dels musicals més cèlebres de tots els temps. Va ser creat primer a París el 1980 amb solfa de Claude-Michel Schöngberg i lletra d’Alain Boublil, i després de ser adaptat a l’anglès per Herbert Kretzmer ha triomfat arreu.

 

La versió musical ha sabut tocar el cor del públic de tot el món,  tant per la força descomunal en l’adaptació teatral de la novel·la com per la vigència de bona part del seu contingut, que no podem deixar de comparar amb la nostra història més recent.

La nostra versió en català veu la llum per segona temporada després que assolís un èxit sonat durant el final de la passada.

Víctor Hugo, els autors del musical i les seves cançons s’han convertit en una part indispensable de la nostra vida durant procés de creació, i els números musicals sonen en la nostre memòria  i en la dels nostres espectadors.

Així que, amunt el teló i acompanyeu-nos en el nostre viatge a la França del segle XIX.

15, 16, 22, 23, 29 i 30 de setembre 2018

6 i 7 d’octubre 2018

Dissabtes a les 21h. Diumenges a les 18h.

Demà coneixeràs en Klein

El juliol del 2017 s’estrenava  a Can Gassol dins del cicle Fet a Mataró organitzat per l’Ajuntament de Mataró, ara torna a casa nostra “Demà coneixeràs en Klein”, de Toni Cabré, després de realitzar una gira que l’ha portat per diferents poblacions del nostre país, i guanyadora de dos guardons dins del cercles de teatre amateur català.

Una alta executiva torna a treballar després d’una baixa de maternitat i es troba arraconada en un despatx allunyada de tothom i sense res per fer. És víctima d’un dràstic moobing per part de l’empresa on fins ara ha treballat. L’han convertit en una fera engabiada, rabiosa, en un espai buit, intentant defensar-se. Com ho suportarà? Aconseguirà sobreviure? S’haurà d’enfrontar al poder, la indiferència, els recels, les ironies, els sarcasmes…

L’obra mostra la realitat d’una empresa de neteja que, per dintre, no és tan polida com anuncien els seus serveis. Ben al contrari. Té brutícia incrustada d’anys que ho empastifa tot i que ningú no pot eliminar. Una brutícia personificada en el corrupte senyor Klein que s’embutxaca diners des de l’ombra i que potser mai no sabrem realment qui és.

A l’espai Saleta

9, 10 i 11 de novembre 2018

Divendres i dissabte a les 21h. Diumenge a les 18h.

Els Pastorets de Mataró

Cada any, quan arriba Nadal, el teló de la Sala Cabanyes s’alça perquè es representin Els Pastorets de Mataró. Àngels, dimonis i pastors; nimfes, bruixes i follets; actors, músics i tècnics; … i fins a més de 300 persones fan possible cada any un dels principals espectacles nadalencs del país, amb orquestra en directe, més de 50 decorats i espectaculars efectes especials.

Basats en L’Estel de Natzaret de Ramon Pàmies i amb música dels mestres Enric Torra, Felip Vilaró i Miquel Ferrer, els nostres Pastorets s’han adaptat als nous temps incorporant les darreres novetats tècniques a un muntatge que encara conserva molts dels seus tocs artesanals.

El 2016  Els Pastorets de Mataró van celebrar el seu Centenari i la Sala Cabanyes va rebre la Creu de Sant Jordi.

23, 26 i 30 de desembre; 6, 12, 13, 19, 20 i 27 de gener; i 3 de febrer a Sala Cabanyes.

La forma de les coses

(espectacle suspès per raons alienes a la nostra voluntat)

Fins on estaries disposat a canviar per amor? Què series capaç de sacrificar?. Ella estudia art i està preparant la seva tesi, és una noia oberta, valenta i rebel. Tot un “esperit lliure”, per dir-ho d’alguna manera… i molt guapa. Ell és tímid, pudorós, reservat… i no gaire sexy. A poc a poc l’Adam, influenciat per l’Evelyn, anirà transformant el seu aspecte, els seus hàbits, els seu caràcter… convertint-se en un noi modern, segur de sí mateix i atractiu. Aquests canvis tambe afectaran als seus amics, Toni i Jenny. Els agradaran? Una comèdia de qui és considerat l’hereu de David Mamet que no deixarà a ningú indiferent.

15, 16, 17, 22, 23 i 24 de febrer a l’Espai Saleta del Centre Catòlic.

Billy Elliot.

 

Billy és un  nen d’onze anys orfe de mare. Viu en un barri obrer d’una població del nord d’Anglaterra amb el sey pare Jackie, el sey germà Tony i amb la seva àvia. El seu pare decideix apuntar-lo a boxa, però ell s’apunta a ballet, d’amagat. Un dia el seu pare va a veure’l perquè dubta de que hi vagi content, i en arribar se’l troba practicant ballet. El seu pare s’enfada molt i li diu que el ballet és de nenes, i que els nens juguen a futbol.

Tot i saber que la  seva família no li fa costat, en Billy segueix fent classes de ballet d’amagat amb la senyora Wilkinson. Ella li diu que té molt de talent i aquesta decideix parlar amb el pare d’en Billy a fi de convèncer-lo de que el porti a una de les millors acadèmies de ballet de Londres. Tot i els dubtes, veient que el noi ho fa bé i que hi pot tenir futur, el pare s’ho repensa i porta en Billy a les proves d’accés de l’acadèmia de ballet on, tot i uns quants entrebancs, l’accepten.

30 i 31 de març; i 6, 7 13 i 14 d’abril a Sala Cabanyes.

 

 

Lluny de Nuuk

Malgrat que comença amb un aire distret i amb pinzellades de comèdia, Lluny de Nuuk és un text que s´endinsa en la foscor d´una família instal·lada en una harmonia aparent. El dia del casament d´una de les filles, el nucli familiar es troba per assistir a la celebració. Ben aviat, però, la descoberta d´un fet inesperat servirà com a detonant de tot un seguit de situacions crítiques: un munt de secrets sortiran a la superfície, i en conèixer allò que han ignorat durant tants anys, els personatges descobriran que aquells que creien tan propers són, en realitat, uns autèntics desconeguts.

 

Lluny de Nuuk és el retrat d’un nucli familiar que viu instal·lat en una harmonia aparent. Una família es reuneix amb motiu del casament d’una de les filles. La trobada, en principi, ha de comportar el retrobament emocionat de tots els membres del clan. Però la descoberta d’un fet inesperat servirà com a detonant de tot un seguit de situacions crítiques: un munt de secrets sortiran a la superfície, i en conèixer allò que han ignorat durant tants anys, els personatges descobriran que aquells que creien tan propers són, en realitat, uns autèntics desconeguts.

Es tracta d’una història que s’introdueix en el microcosmos d’una família que viu a base de silencis, de secrets no compartits i de mirades que fan mal. Una desmitificació de la família que posa al descobert que aquelles persones que creus properes són en realitat autèntics desconeguts.

3, 4, 5, 10, 11 i 12 de maig al Centre de Creació d’Arts Escèniques de Can Gassol

 

Robin Hood

El Príncep Joan ocupa el tron d’Anglaterra aprofitant l’absència del seu germà. Aquest, oprimeix i maltracta al poble inpunament fins que Robin Hood i el seu inseparable amic Little John decideixen plantar-li cara per salvar el futur de Nottinham i d’Anglaterra.

Una divertida història musical, a partir d’un dels vells classics que divertirà a tota la familia!

25 i 26 de maig; i 1, 2, 8, 9, 10, 15 i 16 de juny a Sala Cabanyes.