PERQUÈ UNA ESCOLA DE TEATRE?

De fet la resposta està en el document fundacional que va ser presentat i acceptat per la junta.

L’escola sorgeix de la reflexió sobre una sèrie de premisses, algunes de les quals us plantejo a continuació:

  1. Tenim el privilegi de disposar d’un teatre complert, equipat i viu.
  2. Tenim la oportunitat de veure i viure des de petits l’experiència de treballar darrera l’escenari.
  3. Aquesta oportunitat és un luxe individual per a tots, però sobretot pels més joves, i és un luxe especialment per les famílies.
  4. Fomentar l’educació cultural i la cultura en sí mateixa és fer una inversió a llarg termini i, a més, és sempre una inversió molt cara, però els resultats són definitius i irreversibles.
  5. Els temps han canviat molt, i maneres de fer que abans podien ser vàlides, avui ja no ho són, o no de la mateixa manera ni amb la mateixa eficàcia.
  6. No ser professional no implica haver de deixar d’aspirar a ampliar els coneixements, la tècnica i la reflexió d’un món tan difícil i complex com el del teatre.
  7. Si fem una mirada enrera podrem reconèixer humilment que hem descuidat un aspecte tan fonamental com el de la formació continuada i cada vegada millor dels associats i sobretot de les generacions joves. Cursets esporàdics no són suficients.
  8. Quina activitat teatral tenim pels nostres menuts? Com s’introdueixen en el món del teatre?
  9. Quines alternatives tenen els nens, els adolescents i els joves fora de l’esport?

Per tot això, per dotar-nos d’una eina que ens permetés i obligués alhora a treballar d’una manera constant l’aspecte de formació i d’un element dinamitzador diferenciat de l’activitat normal, vam endegar “La SaCa”.

Les seves bases encara són molt febles i tendres. Cal estructurar-la perquè no depengui de que sigui una o altra persona la que hi estigui al davant.

Des d’aquí us convido a col·laborar participant, suggerint, difonent i sobretot recolzant la que és la vostra Escola de Teatre.

Toni Grané

Ex-director de La SaCa

Ex-president de Sala Cabanyes

LA MÀGIA DEL TEATRE

El teatre fascina. No saps ben bé què és, però qualsevol que no visqui dins d’aquest món queda enlluernat quan traspassa el llindar de l’escenari.

Nosaltres hi estem acostumats. Els nois i noies que fa temps que esteu a Sala Cabanyes, trobeu normal transitar per l’escenari, és un dels vostres espais de moviment habitual.

Però cal fer les coses ben fetes, i per això la formació és imprescindible.

La SaCa, la nostra escola de teatre, ja és una realitat. Els que ara estem al capdavant de Sala Cabanyes ens sentim orgullosos de contribuir amb el nostre suport a que un grapat de nois i noies treballin plegat per un objectiu comú, comparteixin les mateixes afinitats i ampliïn la seva cultura teatral.

En el nostre llibre Sala Cabanyes 75 anys podem llegir: …“Pel gust de tenir un paper, moure uns llums, preparar l’atrezzo, confeccionar un vestit, fermar un decorat, o enfilar-se al teler si se’n tenien ganes, molts han pujat de petits veient com es fabricava un espectacle, després han acompanyat els seus pares dalt l’escenari i, finalment, han agafat decidits el relleu i el compromís.”…

Aquesta podria ser la petita història de molts de nosaltres, i esperem que sigui també la vostra.Desitgem que La SaCa us ajudi a adquirir una sòlida formació teatral i humana, que contribueixi a ampliar la vostra preparació per anar enfortint encara més els èxits teatrals de Sala Cabanyes, i que us faci adonar que tots hi teniu cabuda, al davant o al darrera de l’escenari.

Immaculada Llorens

Ex-presidenta de Sala Cabanyes

Cursos

CURSOS ANUALS

S’obrirà inscripció pels curs 2019-2020 del 3 al 22 de juny i del 2 al 30 de setembre. Inici de curs: 5 d’octubre.

BENJAMÍ: 1r i 2n primària (6-8 anys)

Treball: Descoberta del cos i la seva correcte col·locació, respiració i impostació de la veu, consciència de l’espai propi i de l’espai global, concepte de quarta paret, descoberta de personatges a partir dels quatre elements de la natura (terra, foc, aigua i aire) i història del teatre (adaptat al nivell del grup).

Horari: Dissabtes de 10 a 13h.

NATANIEL: 3r i 4t primària (8-10 anys)

Treball: Desenvolupament de l’imaginari, respiració i impostació de la veu, improvisacions dirigides, lectura a vista i en veu alta, implantació del concepte d’OBJETIU, descoberta de personatges a partir dels quatre elements de la natura (terra, foc, aigua i aire) i història del teatre (adaptat al nivell del grup).

Horari: Dissabtes de 10 a 14h.

THASIS: 5è i 6è primària (10-12 anys)

Treball: Control i agilitat en el moviment, llenguatge corporal, respiració i impostació de la veu, consciència dels ressonadors, articulació, treball inicial a partir de monòlegs i diàlegs, improvisacions, història del teatre (adaptat al nivell del grup) i iniciació a l’anàlisi de text.

Horari: Dissabtes de 10 a 14h.

ABDARÓ: 1r i 2n ESO (12-14 anys)

Treball: Control i agilitat en el moviment corporal, respiració i impostació de la veu, consciència dels ressonadors, articulació, treball de monòleg, improvisacions, història del teatre (adaptat al nivell del grup) i iniciació a l’anàlisi de text i de les escenes.

Horari: Dissabtes de 10 a 14h.

JONÀS: 3r i 4t ESO (14-16 anys)

Treball: Creació d’un espectacle a partir d’un text pre-existent i a partir de les improvisacions, dramatúrgies i creacions que neixin de la feina feta a classe amb les directrius del professor. És un projecte que requereix molta implicació per part de l’alumne i imprescindible un coneixement previ de les tècniques teatrals.

Horari: Dissabtes de 10 a 14h.

MATATIES (A partir de 17 anys)

Treball: Creació d’un espectacle a partir d’un text escrit. El professor/a actuarà com a director i muntarà l’obra amb els alumnes com a actors. Es treballarà la creació d’un personatge i la relació amb la resta, les diferents situacions dramàtiques i la posada en escena. També es dotarà els alumnes de nocions de producció, direcció tècnica, vestuari i escenografia.

Horari: Dissabtes de 10 a 14h

NAÏM (A partir de 25 anys)

Treball: Iniciació al teatre. Treball a partir de les emocions i la connexió. Treball de personatge i situació dramàtica. Tècnica de veu i cos.

Horari: Dissabtes de 10 a 14h.

Els cursos son bianuals. Cada alumne estarà un màxim de dos anys a cada grup per tal de completar els objectius marcats per a cada etapa.

Preus: 45 € mensuals – 40 € mensuals pels socis de Sala Cabanyes.

Professors:

Agnès Esquerra, Laura Carbonell, Pere Costa, Marta Fíguls, Carla Lindström, Marc Molina, Clàudia Senserrich i Karin Barbeta.

Equip de direcció:

Cap d’estudis: Clàudia Senserrich

Direcció: Marc Molina.

 

Inscriu-te al curs 2019-2020

AULA DE LECTURA TEATRAL

Temporada 2019-2020
Els dimecres de 8 a 2/4 de 10 del vespre.

El 2006, Carles Maicas, Manuel Rodríguez, Encarna Hernández, Montserrat Horta i Antoni Grau van assistir a unes jornades literàries a Sitges.
A partir de les activitats dutes a terme es van plantejar la necessitat d´organitzar un «club» de lectura teatral per als membres de Sala Cabanyes.
Neixia així «l´aula de lectura teatral», amb la finalitat de perfeccionar la lectura de textos teatrals i poètics i descobrir un altre aspecte del teatre.

Aula de lectura teatral comença doncs un nou curs a partir del mes d’octubre.
L´aula de lectura teatral i literària va a càrrec d´Encarna Hernández i Imma Llorens

null

Tallers final de curs

 Contacte

La secretaria de l’escola romandrà tancada fins el 28 de setembre.

Qualsevol comunicació amb l’escola haurà de ser a través

del correu electrònic: lasaca@salacabanyes.cat.

El correu estarà inoperatiu de l’1de juliol a l’1 de setembre.

Bones vacances !

 

Tel. 661 837 668 (de dilluns a divendres de 17 a 20h)

Horari de secretaria: dissabtes de 13 a 14h

Correu electrònic: lasaca@salacabanyes.cat

Facebook: https://www.facebook.com/lasacaescoladeteatre

Twitter: Twitter Escola La Saca

Web: www.salacabanyes.cat/la-saca

Enviarborrar formulario